Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

שנת 2025 הביאה עימה עלייה של 3.5% בתעריפי החשמל הביתי, אולם תודות לרפורמת החשמל אשר יצאה לדרך ביולי האחרון, יכול עתה כל צרכן לבחור מאיזה ספק הוא רוכש את החשמל וליהנות מהנחות של בין 5%-20% מתעריף החשמל, גם אם אין ברשותו מונה חכם.


השילוב של עליית מחירי החשמל יחד עם הרפורמה יצר התעניינות שיא בנושא אולם רבים מהצרכנים טוענים כי המעבר לספקיות החדשות מעורר חשש ובלבול.


אז למען הסדר הטוב להלן מספר עובדות:

• כל צרכן, ללא קשר למונה שבביתו, יכול לעבור לאחת מ-8 החברות המספקות חשמל באופן פרטי.

• חברת החשמל היא זו אשר תמשיך להיות אחראית על תשתית החשמל.

• חברת נגה היא האחראית על תיאום וניהול מערכת החשמל הארצית.

• הניוד, בדומה לסלולר, אינו כרוך בביקור טכנאי ואין שינוי בתשתית החשמל.


אז מה עליכם לעשות?

פשוט מאד, להחליט אילו מן המסלולים מתאימים ביותר להרגלי הצריכה בביתכם וליצור קשר עם החברה המועדפת עליכם. בדרך כלל מציעות החברות שלושה מסלולים:

מסלול יום – בין השעות 7:00 בבוקר ל-17:00 (ימים א'-ה') – אצל רוב החברות 15% הנחה.

מסלול לילה – בין השעות 23:00 בלילה ל-7:00 בבוקר (א'-ה') – אצל רוב החברות 20% הנחה.

מסלול 24/7 עם הנחה אחידה בכל ימות השבוע – כאן גובה ההנחה משתנה, לפי גובה צריכה או שנות ותק.

החברה היחידה בשוק כרגע אשר מעניקה ללקוחותיה את ההנחה הקבועה הגבוהה ביותר היא חברת אמישראגז energy שבחרה ללכת על מסלול אחיד ולהעניק ללקוחותיה בגז הנחה קבועה בגובה 7%.


 


 



כדי לרכוש מוצרי חשמל בתבונה, חשוב לשים לב לכמה עקרונות מרכזיים שיחסכו לכם כסף, זמן וכאב ראש.


1. הגדירו צרכים ותקציב מראש


לפני שאתם יוצאים לקנות, חשבו אילו פונקציות באמת חשובות לכם, איזה גודל מתאים לחלל שלכם, ומה התקציב שאתם מוכנים להשקיע. קנייה ללא תכנון עלולה להוביל להוצאות מיותרות.


2. בדקו ביקורות והשוואת מחירים


חפשו חוות דעת על המוצר באתרים אמינים ובפורומים צרכניים. בנוסף, השתמשו באתרים להשוואת מחירים כדי לוודא שאתם מקבלים את ההצעה המשתלמת ביותר.


3. בדקו דירוג אנרגטי


מוצר עם דירוג אנרגטי גבוה (A או יותר) יחסוך לכם כסף בחשבון החשמל לאורך זמן, במיוחד במוצרים שצורכים חשמל באופן קבוע כמו מקררים, מזגנים ומכונות כביסה.


4. בררו לגבי אחריות ושירות


וודאו מה כוללת האחריות, לכמה זמן היא תקפה והאם יש שירות תיקונים קרוב לביתכם. לפעמים משתלם לשלם מעט יותר על מותג עם שירות לקוחות טוב ואחריות רחבה יותר.


5. היזהרו מהנחות מפתות מדי


מבצעים והנחות הם דרך טובה לחסוך כסף, אך לפעמים מחירים נמוכים מאוד מעידים על מלאי ישן, מוצרים פגומים או תנאי אחריות בעייתיים.


6. בדקו את מדיניות ההחזרה


לפני הרכישה, ודאו שאפשר להחזיר את המוצר במקרה של בעיה ושאין עלויות נסתרות כמו דמי ביטול גבוהים.


7. קנו בתקופות מבצעים חכמות


אצלנו, השבועות שלפני החגים הם בהחלט תקופה של הנחות ומבצעים אולם בשנים האחרונות גם ב"בלאק פריידיי" ויום הרווקים הסיני, החלים בחודש נובמבר,ישנם מבצעים משתלמים במיוחד.


8. אל תשכחו את עלות ההתקנה והמשלוח


לעיתים המחיר בחנות נראה אטרקטיבי, אבל בפועל תוספות כמו משלוח, התקנה ואביזרים נלווים מייקרות את העסקה. ודאו שאתם מודעים לכל העלויות מראש.






9. הגיעו לחנות ובדקו את המוצר פיזית


נכון שכיף להזמין אונליין אבל אם אם אתם רוכשים מוצר גדול, כמו טלוויזיה או מכונת כביסה, כדאי לראות אותו בעיניים, להרגיש את האיכות ולוודא שהוא מתאים לכם מבחינת גודל ועיצוב.


בהצלחה!



כבר באמצע אוגוסט, כשרוב הישראלים עדיין באווירת החופש הגדול – מתחילות רשתות המזון להתחרות ביניהן בקמפיינים עתירי תקציב, כשכל אחת מהן טוענת לכתר, הרי הוא סל הקניות הזול במדינה. הציבור, לא באמת יכול לסמוך על הפרסומים הללו, שהרי כבר למד על בשרו שהמחירים משתנים לא רק מיום אחד למשנהו אלא אפילו באותו יום ממש, בהתאמה לשעות בהן נערכות הבדיקות. אז איך בכל זאת אפשר לדעת איפה באמת הסל הזול ביותר?


שאלה טובה! בחודשים האחרונים סובל ענף המזון מעליות מחיר משמעותיות ומצב המשק מאפשר פחות ופחות מבצעים ותחרות בין הרשתות. צרכן שמחפש את הסל הזול ביותר, יאלץ לא פעם לכתת את רגליו ולפצל קניות בין הרשתות, להשוות מחירים ולבדוק גם באתרי האונליין. אולם, כשמדובר בקנייה לחג, רוב הישראלים מעדיפים לרכז אותה במקום אחד ולסיים עם המטלה גם במחיר של כמה עשרות שקלים לכאן או לכאן. אלא שהשנה, פערי המחירים בין הרשתות הם עצומים ומגיעים בקלות גם למאות שקלים.


כבכל שנה בדק משרד הכלכלה את הסל הזול ביותר לקראת ראש השנה הקרוב. כשבועיים לפני ראש השנה, המחיר הממוצע של סל המוצרים שנבדק בשנת 2023 התייקר ב 6.9% ביחס למחיר הסל הממוצע אשתקד, שמהווה התייקרות של 194₪.


הסל השנה בדק 165 מוצרים מקטגוריות שונות: בשר דגים ועופות, פירות וירקות, מוצרי ניקוי וטואלטיקה, ומוצרים ייחודיים לחגי תשרי כגון רימון, כרישה וכדומה.


על-פי הבדיקה הסל הזול ביותר לקראת החג הוא של רמי לוי עם מחיר של 2,631, לעומת זאת שופרסל הינה הרשת היקרה ביותר עם סל במחיר של 3,026 שקלים. ברשימה הסופית של הסלים שנבדקו נמצאת במקום השני חצי חינם עם 2,668 שקלים, במקום השלישי יוחננוף עם 2,721 שקלים, במקום הרביעי קרפור עם 2,731 שקלים, מחסני השוק במקום החמישי עם 2,845 שקלים, במקום השישי יינות ביתן עם 2,931 שקלים והאחרונות שנבדקו ויקטורי עם 2,931 שקלים, וטיב טעם עם סל במחיר של 3,025 שקלים.


גם עיתון מעריב ערך בדיקה משלו ובה נמצא כי רשת חצי חינם מציגה את הסל הזול ביותר לחג, רשת רמי לוי נמצאת במקום השני בהפרש של 3.5% וקארפור (היפר) במקום השלישי. רשת שופרסל דיל, הרשת הגדולה והמובילה בישראל, נמצאת במקום העשירי בפער של יותר מ־21% מהסל הזול ביותר במדגם. את הסל היקר ביותר מצאנו ברשת טיב טעם, בפער של 34%.


ומי שרוצה לחסוך עוד קצת מוזמן להשוות בין עלות הסל בסניף ובין עלות הסל באינטרנט. ברוב הרשתות שמאפשרות להזמין באונליין תוכלו לחסוך לכם את ההגעה לסניף למצוא חניה, עגלה, לעמוד בתורים ולקנות דברים שלא תכננתם, וגם, אולי,לחסוך כמה שקלים.


חג שמח ושנה טובה מצוות "המבחן של המדינה".



bottom of page